Силни магнитни бури ни връхлитат през януари (Датите)

През януари тази година се очакват няколко периода на засилено геомагнитно смущение

През януари 2022 година се очакват няколко периода на засилено геомагнитно смущение, но то ще бъде доста слабо и няма да има някакви съществени последици, пише zdrave.to.

И все пак тези, които страдат от хронични заболявания, особено на сърдечно-съдовата система, както и хората с повишена метеочувствителност, трябва да бъдат по-внимателни на такива опасни дати. Това е важно, за да се избегнат сериозни здравословни проблеми.

И при най-малък дискомфорт потърсете съвет от лекар.

1 януари
Слаба геомагнитна буря. Здравите хора няма да усетят някаква промяна в благосъстоянието си. Останалите трябва да почиват повече и да са по-често на открито, както и да се придържат към принципите на правилното хранене.

10 – 12 януари
Нивото на геомагнитни смущения също няма да е твърде високо. Първото слънчево изригване ще се случи на 10 януари около 20:00 ч., а до 17:00 ч. на 12 януари опасният период ще приключи. Хората, зависими от магнитните бури, може да изпитат влошаване на настроението и лека умора.

14, 15 и 16 януари
Геомагнитните смущения от вечерта на 14 януари и целия следващ ден ще бъдат доста слаби, а слънчевите изригвания ще са краткотрайни. Няма опасност от силен спад в енергията и нарушения на съня, както и от обостряне на хронични заболявания.

22 – 25 януари
Тези няколко дни подред ще бъдат белязани от слаби магнитни бури, които няма да имат силно отрицателно въздействие върху здравето на хората. Като цяло януари 2022 г. в този смисъл се приема за доста благоприятен, но все пак не забравяйте да се погрижите за себе си, следейки и за най-малките промени в здравословното си състояние.

- реклама -