геомагнитна буря

Силна магнитна буря удря Земята (Вижте кога)

За чувствителните на такива явления хора е трудно да преживеят тези периоди, но има съвети, които ще помогнат да се избегне негативното въздействие на слънчевите изригвания.

Кога се очакват магнитните бури?

Метеоролозите отбелязават, че поради прекомерната активност на Слънцето на 3, 4 и 5 септември на Земята ще има магнитни бури с индекс 6 (висок).

Особено в този период трябва да сте внимателни, тъй като бурите влияят негативно на здравето на хората.

На 13 и 16 септември също се очакват средни магнитни бури. През този период е по-добре да избягвате тежка, мазна храна, алкохол и енергийни напитки.

Прогнозата за слънчеви и геомагнитни бури се изчислява с помощта на сателитни системи на NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по целия свят, така че дава точни резултати, пише zdrave.to.

Как магнитните бури влияят на тялото

Бременни жени, малки деца и възрастни хора попадат в рисковата зона на метеорологични удари. Хората с проблеми със сърцето или кръвоносните съдове е най-вероятно да бъдат засегнати.

По време на магнитни бури може да започне да ви болят главата и ставите. Появяват се проблеми с кръвното налягане, сърцето и съня. Също така през този период може да се появи апатия, агресия, безпокойство и страхове.

В такива дни трябва да си осигурите здрав сън и да не се преуморявате. Необходимо е да се намали емоционалният и физическият стрес, да се почива повече.

- реклама -