В Египет започна операция „Отмъщението на мъчениците“. Ликвадирани са 30 терористи

Египетските сили за сигурност са ликвидирали 30 терористи в хода на започнатата в петък вечерта „Синайска военна операция“, предава телевизия „Скайнюз Арабия“, позовавайки се на източници от силовите структури. Според сведенията бойците са били убити по време на нападение в село Ер Рисан в центъра на полуострова.

Понастоящем спецчастите претърсват и тренировъчните лагери на екстремистите, в които са се провеждали подготовките за извършването на терористична атаки.

За мащабна антитерористична операция в северната и централната част на Синайския полуостров под кодовото име „Отмъщението на мъчениците“ бе съобщено няколко часа след нападението в джамия в предградието на Ел Ариш, при което загинаха 235 души, а над 100 други бяха ранени.

Според постановление на върховния главнокомандващ на страната – президента Абдел Фатах ал Сиси армията и полицейските части също са ангажирани да участват в преследването на терористите.

Операцията се осъществява под контрола на Генералното командване на въоръжените сили на страната с участието на военновъздушните сили и специалните подразделения на Министерството на вътрешните работи.

По-рано беше потвърдена смъртта на 15 терориста при въздушен удар, част от операцията.

- реклама -