регистрация електронна платформа, записване, ваксини, Ивайло Филипов

Силен интерес към онлайн регистрацията за ваксини

Над 7 хиляди желаещи са се регистрирали само за час в системата за онлайн записване за ваксинация. От здравното министерство предупредиха, че заради силния интерес е възможно на моменти портала да се претоварва.

Системата стартира днес в 17 часа. Всеки български гражданин, който желае да се да се ваксинира срещу COVID-19, ще има възможност да попълни електронно своята заявка за предпочитана ваксина, място и час на имунизацията. Това става на https://his.bg/bg/reservation

В момента екип специалисти работят за отстраняване на възможни проблеми със системата.

Разработената платформа дава възможност на всеки желаещ да избере ваксинационен център в страната, ден и час на имунизацията и да заяви предпочитана ваксина. Системата предлага интерактивна карта на България, на която са посочени всички ваксинационни центрове, за да може желаещите да изберат най-удобната за тях локация, както и актуален график с работното време. Целта е всяко лице да има възможност да запази удобен  за него час. След завършване на регистрацията, всички, които са попълнили своите данни, ще получат потвърждение на заявката.

 

- реклама -