Силата на мисълта: Майките определят пола на бъдещото си дете

Съществуват много теории как храната, времето на зачеване или дори позата по време на секс, оказват влияние и определят пола на бебето.

Но австралийски учени сега представиха нова теория за това какво е онова нещо, което играе съществена роля при определянето на пола на бебето.

Те твърдят, че полът на бебето се определя от мисленето на бъдещата майка.

Жените, които се възприемат като богати, по-често раждат момчета, пише Daily Mail.

Значение има не материалното богатство, а начина, по който жената оценява състоянието си.

За изследването си, учените от Австралийския национален университет, използвали статистически данни за 5000 раждания в цялата страна, за период от 12 години.

Според ръководителя на изследването д-р Алисън Бехи, резултатите им са в синхрон с хипотезата на Тривърс-Уилард, според която при добри материални условия се увеличават новородените момчета.

Учените са разглеждали влиянието на всякакви материални характеристики — образование на майката, възраст, тегло, доходи.

Единственият фактор, по който можел да бъде прогнозиран полът на детето, се оказал мисленето на бъдещата майка — каква е оценката й за материалното й положение, а не дали е богата, или не.

В повечето развити държави, като САЩ, Великобритания и Канада, се раждат по-малко момчета. Това обаче не важи за Австралия.

- реклама -