Сикрет Сървис
сн. БГНЕС

Сикрет Сървис под карантина, агентите масово са ударени от коронавирус

Повече от 130 служители на тайните служби, които помагат при охраната на Белия дом и президента, бяха изолирани или поставени под карантина заради положителни тестове за коронавирус или контакт със заразени колеги, пише „The Washington Post“.

Смята се, че разпространението на коронавируса сред офицерите по сигурността, който е отстранил около 10 % от основния екип на агенцията, е свързано отчасти с поредицата от предизборни митинги, които президентът Тръмп проведе непосредствено преди изборите.

Вирусът се отрази сериозно върху президентското звено по сигурността. Съобщава се, че нараства броят на заразени привърженици на Тръмп и на служители в Белия дом, които са присъствали на предизборни митинги на президента, а там много от присъстващите са били без маски.

Сред заразените са началникът на кабинета на Белия дом Марк Медоус и външнотолитическите съветници Кори Левандовски и Дейвид Боси.

Говорителят на Белия дом Джъд Диър каза, че администрацията приема „всеки случай сериозно“. Той пренасочи въпроса относно избухването на зараза сред офицерите от охраната към Сикрет сървис, но от там отказаха коментар.

Персоналът на Белия дом избягва носенето на маски, въпреки препоръките за обществено здраве, които помагат за ограничаване на разпространението на вируса. Изданието съобщава, че някои от служителите на Сикрет сървис, които дежурят в комплекса, също са били забелязвани без маски.

- реклама -