Сигнали за НЛО наводниха Пентагона

Сигнали за НЛО буквално за наводнили Пентагона. Това стана ясно от брифинг на ръководството на новата служба към него, създадена за проследяване на съобщения за неидентифицирани летящи обекти (НЛО). Тя е получила „няколкостотин“ нови съобщения, но досега няма доказателства за извънземен живот. Това заявиха от службата пред репортери, предаде Асошиейтед прес.

Създадената през юли служба AARO отговаря не само за проследяването на неидентифицирани обекти в небето, но и под водата или в космоса. Това означава, че следипотенциално за обект, който има способността да преминава от една среда в друга, предава БТА.

Службата е създадена след повече от година внимание към неидентифицираните летящи обекти, които военните пилоти са наблюдавали. Но понякога не са искали да докладват за видяното поради страх от заклеймяване.

През юни 2021 г. от кабинета на директора на националното разузнаване съобщиха, че между 2004 и 2021 г. е имало 144 такива срещи. 80 от тях са били регистрирани от множество сензори. Оттогава насам „имаме много повече доклади“, каза директорът на AARO Шон Къркпатрик.

Темата за НЛО стана актуална за държавната администрация на САЩ тази година. През пролетта на 2022 г. двама висши служители на военното разузнаване на държавата свидетелстваха пред законодателите й. Те трябваше да дадат данни за това, което правителството знае за неидентифицирани летящи обекти. Това беше първото публично изслушване в Конгреса относно НЛО от повече от 50 години.

- реклама -