Сигнал за строителни дейности на плажа „Св. Тома“ предизвика проверка

Спешна проверка на бургаската екоинспекция заради сигнал от природозащитници за строителни дейности на плажа „Св. Тома“. Оказа се обаче, че на входа на курортния комплекс има свлачище, а фирма с изрядни документи работи по укрепването на брега, съобщава БНТ.

Теренът е между т. нар. Шофьорски плаж и комплекса „Св. Тома“ до местността „Алепу“. От екоиснпекцията потвърдиха, че при тях има инвестиционно предложение за строеж на курортен комплекс, което е минало всички процедури и практически е законно. Инвестиционното намерение съответствало и на предвижданията на Общия устройствен план на община Созопол.

Детелина Иванова от РИОСВ-Бургас коментира: „Тъй като е регистрирано свлачище в района се предвижда като първи етап укрепване на терена, след което ще започне и основното строителство“.

Бизнесмен от Бургас поръчал разораването на дюните в „Смокиня“, трима са в ареста

От строителната фирма казаха, че тук още преди около пет години е започнало свличане на земна маса. Укрепването се извършва на площ от 1000 кв.м.

Ангел Бърнев: „Това свлачище компрометира асфалтовия път, засегна голяма част от асфалтовата ивица, застраши част от инфраструктурата на съседния комплекс. Това съоръжение представлява само и единствено брегоукрепване на това свлачище“.

- реклама -