Сигнал за бомба в сграда с две училища във Велико Търново

Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище „Г.С. Раковски“ във Велико Търново е бил подаден тази сутрин в 9:20 часа на стационарния телефон в счетоводството. От ръководството на училището веднага се обадили на телефон 112.

„Звънна телефона в стаята, вдигнах – детски глас, на шега каза: обаждаме се от КАТима бомба в стаята!, попитах в коя стая е бомбата, и ми се затвори телефона. Вече директорката подаде сигнал на 112, идваха от полиция от пожарна безопасност, действаха си по протокол“, разказа Кристина Димова, която приела бомбената заплаха по телефона в счетоводството.

Екипи на пожарната и полицията се отзовали незабавно и започнали претърсване на цялата сграда, в която е настанено още и Спортното училище. Въпреки телефонната заплахадецата не са били евакуирани.

Направиха оглед от пожарна, полиция, даже имаше един сапьор. И според тях, и според нас, може би е шега, но направиха оглед навсякъде, на всички заключени и незаключени помещения. Децата не са били евакуирани, така прецениха органите на реда“, каза Ренета Савова, директор на СУ „Г. С. Раковски“.

В средното училище учат 70 деца до 8 клас. Възможно е фалшивият сигнал да е подаден за отмяна на контролни или класни работи.

След обследване на сградата, учебните занятия бяха възстановени. Предстои полицията да идентифицира подателя на сигнала.

- реклама -