Бум от сигнали за бомби в София: Затвориха Съдебната палата и няколко училища (Обновява се)

Бум от сигнали за бомби в София: Затвориха Съдебната палата и няколко училища. Два сигнала за бомба са подадени в столични училища, съобщиха за DarikNews.bg родители. Става въпрос за 81 СУ „Виктор Юго“ и 144 СУ „Народни будители“. И двете училища са в район „Младост“. Родителите са били извикани, за да вземат децата си от учебните заведения.

Учениците от втора смяна, ще се обучават в електронна среда през виртуалните класни стаи, съобщиха от ръководството на 81 СУ за БНР. На място са екипи на полицията, които проверяват сигналите.

Сигнал за поставено взривно устройство опразни временно Съдебната палата в София тази сутрин. Полицейски екипи евакуираха хората от сградата. Специализирани екипи посетиха мястото, за да проверят сигнала, който е подаден около 9 часа.


Заплахата е получена в 8:07ч. по факс в прокуратурата. Сградата остана затворена за известно време.

Сигнал за взривно устройство бе получен и за сградата на Районния съд на бул. „Цар Борис Трети“. Там също работата беше спряна за няколко часа.

Продължава проверката и по двата случая. Вчера бяха подадени сигнали за поставени взривни устройства в района на столичното летище и метростанции в София.

Вижте още:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено