Сигнал до FN: Правописна грешка в надпис на паркинга пред НДК

В редакцията си получихме мейл от Милена Николова, възмутена от надпис с правописна грешка. Той е на табела на паркинг пред НДК. Тя изпраща и снимки.

Ето и част от писмото й:

Знаят ли българския правопис шефовете на Националния дворец на културата и пиарите им?

    Абсурдна информационна табела с неграмотно написан текст пред вход А 3 на НДК вече месеци наред стряска минувачите, сигнализират от сдружение „Зограф“.

Многобройните гости и посетители на Националния дворец на културата в София от месеци се плашат и възмущават от нелепата табела, която маркира мястото на служебния паркинг на институцията пред самия вход А 3 на НДК и гласи следното: „Уважаеми клиенти, паркинга е неохраняем!“

Пълното непознаване на правилата за употреба на пълен и кратък член е непростимо по отношение на ръководителите на най-големия ни и най-престижен конгресен и концертен център, които всеки работен ден паркират служебните си лимузини именно пред тази безумна табела, но така и не забелязват очевадната, груба и много срамна правописна грешка в нея, отбелязват от сдружение „Зограф“. Пиарите и пиарките на НДК, по всичко личи, също не са наясно с българския правопис, щом толкова дълго време не направиха постъпки въпросния нелеп знак „Паркинга е неохраняем!“ да бъде демонтиран от вход А 3 на Двореца, допълват от сдружението.

Както е известно, принципал на Националния дворец на културата е министърът на културата Боил Банов, а той би трябвало да настоява и изисква назначаваните от него шефове на НДК да имат елементарна езикова подготовка поне на ниво начално училище, тъй като правилата за пълния и краткия член се учат и овладяват именно тогава, изтъкват от сдружение „Зограф“. Скандалното в случая е, че точно пред този „сбъркан“ и нелеп знак паркират безплатно и служебните автомобили на висшите държавни служители от Министерство на културата, когато те идват на редовни инспекции или по друга своя работа в НДК, но никой от тях и до днес не е успял да разбере и да реагира, че текстът на табелата пред вход А 3 издава липса на елементарна грамотност, посочват от сдружението.

- реклама -