Сидеров коалиция ВМРО избори управление

Сидеров: В средата на март „Атака“ ще реши как да се яви на евровота

В средата на март на свой форум „Атака“ ще реши как да се яви на евровота, ако скоро не се разберат с НФСБ и ВМРО. Това каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на партията Волен Сидеров.

Ако не сме заедно, да го направим културно, но да бъде комбинирано с ясно уверение, че управленският мандат ще бъде изкаран докрай, програмата – изпълнена и няма пряка връзка между явяването на патриотичните партии/заедно или поотделно/ с мандата на правителството, обясни Сидеров, цитиран от БТА.

Т.е. г-н Борисов да го оставим да направи един пълен мандат, да се види какво е направено и тогава да се критикува, анализира, одобрява управлението на ГЕРБ-Патриоти, допълни лидерът на „Атака“.

По думите му, партиите в малката коалиция трябва да си общуват в мъжки разговор, а не чрез писма през медиите.

Сидеров подчерта, че не е важно кой ще води листата, а какви идеи ще защитава представителят на патриотите в ЕП.

Да престанем да се плашим с Русия като с торбалан. Нека действаме разумно и да развиваме нормални икономически отношения. Можем само да имаме изгода от това, призова лидерът на „Атака“.

В качеството си на заместник-председател на групата за приятелство между България и Русия, Сидеров участва в срещата между председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Според Сидеров, България трябва да положи всички усилия за развитието на добрия диалог с Русия. „Аз се надявам да се развие, защото досега нямаше такъв. Посещение на такова ниво, с такава делегация, не е имало. Надявам се оттук нататък да тръгне развитието, а ние от парламента да направим малко по-пълноценен контакт с руската Дума, защото и там нещата не са така, както би могло да бъдат“, смята лидерът на „Атака“.

„Тези отношения трябва да се развиват, не да се влияем от гласове на НПО-та, които започват да надигат някакъв нездрав фалцет. Защо? Защото е изгодно за България“, допълни още той.

По темата „Енергетика“ Сидеров коментира, че друг, освен руския концерн „Росатом“, не може да дострои АЕЦ „Белене“. „Техника, технология и ноу-хау са техни. Имаше хора, които през годините лъжеха, че ще бъде построено от американци, индонезийци и не знам какви други. АЕЦ „Белене“ е руска, тя има нова технология. Такава, същата, се строи в момента в Унгария, член на НАТО и ЕС. Няма нищо страшно и опасно“, подчерта той.

- реклама -