сн. БГНЕС

Сидеров: Ще се коалирам с всеки, който припознае предизборната програма на „Атака“

Ще се коалирам с всеки, който се припознае с моята предизборна програма. Това каза лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров по време на изявление пред журналисти, в което той представи програмните намерения на партията за предстоящите парламентарни избори.

„Основните три глави в тази програма са за смяна на енергийната система, привличане на истински инвеститори, трябва да се прекратят всички концесии, които изнасят българското подземно богатство. В момента България не е суверенна държава. Първата работа на новото служебно правителство беше служебният премиер да се срещне с посланика на САЩ“, каза Сидеров.

сн. БГНЕС

Той предложи да се смени Законът за референдумите, така че народът наистина да бъде питан. „След което да попитаме следните въпроси – дали България трябва да бъде член на НАТО, трябва ли да има у нас чужди бази, трябва ли да се преразгледат договорките с ЕС, които са в ущърб на България“, обясни Сидеров. Той подчерта, че България и Черно море трябва да бъдат обявени за зони на мира.

„Трябва да се разтури целият състав на спецслужбите и МВР. Трябва да се разгледа статутът на всички чужди НПО-та. Трябва да има преработка на НК и НПК, така че българинът да се чувства спокоен в своя доми да може да се защити. Ако се случи нещо, да знае, че ще бъде наказан престъпникът, а няма да бъде оправдан“, добави той.

„Ще се коалирам с всеки, който припознае тези точки. Не ме интересува как се казва, нито дали досега е правил грешки. Важното е да кажеш „съжалявам“. И най-големият грешник може да бъде простен, ако каже „покайвам се, сбърках.“

сн. БГНЕС

„Депутатското място е последното място, на което държа. Не знам досега да се е отказал някой от ВМРО от депутатското си място. Въпросът, който ми задавате е към ВМРО – те припознават ли тези основни принципни точки“, отговори Сидеров на въпрос дали е готов да се съобрази с ВМРО.

„Аз не съм състезател по висок скок. Моята идея и амбиция е не да прескачам нещо, а да се обърне внимание на това, което съм написал. Смятам, че тази колониална, подчинена, несуверенна система, в която живеем, трябва да се промени. Аз съм твърдо убеден в тези принципи“, каза още лидерът на „Атака“.

източник: Фокус

- реклама -