Сидеров се яви за предявяване на материали по обвинение

Тук съм по призовка, както разбрах става дума за предявяване на материали по обвинение. Това е процедура, в която те запознават в какво си обвинен. Това каза Волен Сидеров преди да влезе в Трето районно управление в София.

„Всъщност обвиненията са три, ако не сте разбрали, те са свързани и началото им поставя твърдението на моите обвинители, че на Цветница тази година аз съм призовал от екрана на ТВ Алфа, хората да отидат на църква по време на най-големия, най великия християнски празник. Оказа се, че това било престъпление“, заяви Сидеров. Той каза и че на 15 април, Велика сряда, бил задържан за 24 часа в ареста на 3 РУ.

“Без конкретна причина, подчертавам го, и в нарушение на Конституцията, която казва много ясно, че никой не може да бъде преследван и задържан за неговите възгледи или изразени мнения“, заяви Сидеров. Той пресметна, че оттогава изминаха 4 месеца и той очаквал на първо място мнението на Св. Синод, тъй като става дума за християнски празник най-големият и за ходене на църква. Изброи и че е очаквал “позициите на големите фигури във властта, първите във властта”. “Това са председателят на парламента, премиер, президент, председател на ВСС“, изброи ги той. „До момента нямам такава позиция, но затова пък получих подкрепа, съпричастността на над 2 млн. българи през тези 4 месеца във фейсбук, изказаха своята съпричастност и подкрепа”, твърди Сидеров. Той заяви, че им благодари от сърце. „Това са хора, които доказват, че българинът днес е буден, че той реагира на всяка неправда. Това е много важно в днешния ден. Днес говорим много за върховенството на закона, всички го искаме върховенството на закона, но не е ли най – върховен Божият закон, който казва – не прави на другите това, което не искаш да правят на теб. Казвам го на хората на властта, те ще го научат през вашите медии, те ще го чуят, трябва да го чуят и в правителството, и в съдебната система магистратите, и депутатите в парламента “, каза той.

- реклама -