Волен Сидеров МВР Деница инцидент

Сидеров: Оставката на Симеонов няма да счупи коалицията

„Оставката на вицепремиера Валери Симеонов няма да доведе до счупване, а напротив – до заздравяване на коалицията“. Така председателят на парламентарната група „Обединени патриоти“ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, коментира  думите на премиера Бойко Борисов по повод скандала с изказването на Симеонов.

В декларация на партия „Атака“ ръководството ѝ заяви, че сваля политическото доверие от вицепремиера Симеонов.

По думите на Волен Сидеров искането на оставката на Валери Симеонов не е проблем само между патриотите, а и на правителство. „Става дума за неприемливо, абсолютно недопустимо изказване на вицепремиер на държавата и реакцията в цивилизованите страни, политическата реакция, е оставка. Затова аз предлагам нещо, което е спасителен план за правителството, да се извади от властта вече дискредитираният вицепремиер, да се предложи друг и да вървим напред към по-съществени въпроси“, допълни той.

По неофициална информация във вторник около 14 ч. се очаква тримата водачи от Обединени патриоти – Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов да се срещнат по повод исканата оставка на лидера на НФСБ.

Премиерът Бойко Борисов се завръща от Египет в късния следобед, след като тримата от „малката коалиция“ би трябвало да са взели решение каква е съдбата на Симеонов. Възможно е форматът Коалиционен съвет да се проведе в късните часове на вторник. В сряда сутринта темата вече ще е преместена към гласуването на вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ по темата за здравеопазването в Народното събрание. Ако до тогава няма решение за Симеонов, възможно е то да бъде заявено след гласуването на вота.

- реклама -