Сидеров: Аз съм за намаляването на партийните субсидии

Волен Сидеров Валери Симеонов коалиция Обединени патриоти БСП вот на недоверие

Аз съм за намаляването на партийните субсидии, нека това да се обмисли разумно. Това заяви председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров.

„Този въпрос има различни страни. Ако не получават пари за дейността си партиите, как ще се финансират? Има държави, които са решили този въпрос – спонсорство, финансиране от части лица или фирми. Наистина, явно тези субсидии дразнят“, смята Сидеров.

Според него всички трябва да се запитат да общественото ожесточение срещу партиите е добро, след като те са същността на парламентарната демокрация.

Лидерът на „Атака“ коментира и появилата се в медийното пространство информация, че една от причините за напрежението в „Обединени патриоти“ се дължи на негово настояване да бъде водач на листата за предстоящите евроизбори. „Никога такъв въпрос не съм поставял“, категоричен бе Сидеров.

Във връзка с факта, че като лидер на една от партиите не е подписал номинацията на новия вицепремиер Марияна Николова, Сидеров подчерта: „Не познавам тази жена. Не знам на какво е способна, а тя веднъж се предлага. Освен това – не смятам за нужно, че трябва да подписваме тримата някаква номинация. Това е квота на НФСБ. Или се приема, или не се приема. Не е нужен моят подпис. Мисля, че въпросът се преекспонира“.

Сидеров обърна внимание и на коментарите, че в първия си работен ден като депутат Валери Симеонов е седнал на неговото място в пленарна зала. „Моето място историята ще го определи. Иначе аз съм само една двеста и четиридесета част то това пространство, нищо повече“, отговори Волен Сидеров.