Ига Швьонтек
Снимка: twitter.com/miamiopen

Ига Швьонтек се оттегли от турнира в Маями

Ига Швьонтек няма да защитава титлата си на турнира по тенис в Маями. Тя се оттегли от надпреварата заради травма в ребрата.

Швьонтек, която беше поставена под номер 1 в схемата, почиваше в първия кръг. Във втория тя трябваше да играе с американката Клеър Лиу. Нейното място в турнира ще бъде заето от австрийката Юлия Грабер, „щастлива губеща“ от квалификациите.

„По време и след турнира в Доха страдах от сериозна дихателна инфекция. Получих разрешение да играя, но кашлицата ми доведе до травма в ребрата. Опитах се да продължа, но според доктора ми и резултатите от изследванията ми е по-добре да почина. Все още усещам дискомфорт и болка, когато съм на корта“, обясни полякинята.

Ига Швьонтек добави, че няма да може да играе и на турнира „Били Джийн Къп“ в средата на април. Там съперник на Полша е тимът на Казахстан. Очаква се тя да се завърне на корта за турнира в Щутгарт след 25 дни.

Наградният фонд на турнира в Маями е $8,8 млн. Швьонтек ще загуби 1000 точки за ранглистата заради това, че няма да защити трофея си.

- реклама -