Fredrik Lindstroem Швеция
Последният пост в щафетата на Швеция Фредрик Линдстрьом финишира

Швеция взе щафетата в биатлона, българите не завършиха

Швеция продължи със страхотното си представяне на състезанията по биатлон в Пьонгчанг. Скандинавците победиха в директна битка Норвегия и Германия, за да спечелят златния медал в мъжката щафета.

С вчерашния сребърен медал в женската щафета, Тре Кронур завършва Олимпиадата с четири медала в биатлона, два от тях златни. Днес Пепе Флеминг, Йеспер Нелин, Себастиан Самулесон и Фредрик Линдстрьом бяха изключително солидни в стрелбата. Те използваха едва седем допълнителни патрона и единствени не направиха наказателна обиколка.

При предаването на последен пост разликата между Швеция, Германия и Норвегия бе минимална. В първата стрелба обаче Симон Шемп направи три грешки. Така двете скандинавски страни останаха да си оспорват титлата. На последна стрелба Емил Хегле Свендсен влезе в наказателна обиколка, докато Линдстрьом имаше нужда от само един допълнителен патрон. По този начин той финишира с 55 секунди преднина пред Свендсен, за да донесе титлата на Швеция. Бронзовият медал остана за щафетата на Германия.

Пълен провал за българите

Състезанието бе пълен провал за българската щафета, която бе изпреварена с една обиколка още на трети пост и не успя да финишира, завършвайки на 16-та позиция. Още на първи пост Красимир Анев влезе в наказателна обиколка, а на трети пост Димитър Герджиков го направи още два пъти и не успя да предаде на Владимир Илиев на последен пост.

- реклама -