Европа съдебната система Евробарометър докладите Хашоги ЕС Брюксел превозвачи Деня на Европа земеделски санкции Русия продължение ЕС БРекзит Великобритания европейски парламент избори решение икономика, Зелена сделка, правителство, решение, мерки, Северна Македония, Албания

Швеция подкрепя България за работата по време на европредседателството

Посланикът ни в Стокхолм представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС пред външния министър на Швеция Маргот Валстрьом

Посланикът ни в Стокхолм Валентин Порязов представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС пред шведския външен министър Маргот Валстрьом на среща с посланиците на държавите – членки на ЕС и страните кандидатки, която се проведе на 31 януари 2018 г.

Министър Валстрьом пожела успех на България в първото ѝ председателство. Валстрьом изрази подкрепа за усилията на нашата страна да върне европейската перспектива на страните от Западните Балкани във фокуса на внимание на институциите на ЕС. Тя сподели, че очаква с нетърпение Срещата на високо равнище в София през май. По време на събитието бяха обсъдени и предизвикателствата, пред които е изправен Съюзът, като присъстващите отбелязаха, че единството на държавите членки, каквото е и посланието на мотото на Българското председателство, е важно за справянето с тях.

В контекста на глобалните предизвикателства външният министър на Швеция Маргот Валстрьом представи пред посланик Порязов приоритетите на страната си като непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН, както и на шведското председателство на Съвета на балтийските държави.

- реклама -