Швейцария измъчи Бразилия и открадна реми – 1:1

Бразилия - Швейцария
Цубер бележи за 1:1

Бразилия не успя да спечели на старта на Световно първенство за първи път от 1978-а година насам. Селесао направи 1:1 с Швейцария, като европейците се постараха много и заслужиха ремито.

Бразилците започнаха бавно и предпазливо, но с всяка изминала минута се чувстваха по-добре на терена. И логично откриха резултата в 20-а минута. Красивото попадение бе дело на Филипе Коутиньо. Той се възползва от лошо изчистване след центриране на Марсело, свали си топката и с второто си докосване я прави във вътрешната страна на гредата и зад голлинията. След попадението обаче селесао не създаде кой знае какво, докато швейцарците чакаха своя шанс на контраатаки, но такива нямаше.

Бразилия - Швейцария
Коутиньо празнува гола си за 1:0
Швейцария изравнява от статично положение

Европейците вкараха елементарен гол в началото на втората част за 1:1. Шакири центрира от ъглов удар, Цубер надскочи Миранда и след удар с глава изравни. Бразилците претендираха за нарушение, защото Цубер се подпря с ръце на гърба на защитника, но такова не бе отсъдено.

В минутите до края вратарят Ян Зомер се намеси отлично на няколко пъти, за да попречи на Бразилия да стигне до втори гол. Миранда и резервата Фирмино пък не уцелиха вратата от добри позиции. В петата минута на добавеното време селесао имаше нова възможност, но пак не стигна до гол.