хореограф

Шведски топ хореограф подготвя Кристиан Костов за Евровизия 2017

Шведският хореограф Саша Жан-Баптист се включи в екипа на Кристиан Костов за Евровизия 2017. Нейната задача е да изгради сценичната концепция при представянето на българската песен „Beautiful Mess“, съобщиха от БНТ.

Кристиан проведе няколко репетиции с известния танцов педагог, по време на които двамата се обединиха около идеята да се подсили поетичното усещане на песента.

„Когато се срещнах за първи път с Кристиан, видях един горд и отдаден на музиката млад артист, който работи сериозно, за да представи по най-добрия начин своята страна.  Той има много вярно усещане за енергията на песента и как да я предаде на сцената на „Евровизия“. По отношение на сценичното представяне фокусът ни ще бъде върху чистата визия и послания. Най-успешните ми проекти са били именно, когато съм успявала да открия естествената емоция на изпълнителя и да я надградя. Очите на Кристиан казват много – това ще е основен акцент“, заяви Саша Жан-Баптист.

Според нея българската песен не е само добро и силно поп парче, но и хипнотизиращ разказ, който дава ясно разбиране за живота ни днес и утре.

Саша Жан-Баптист има дългогодишен опит като хореограф. Тя е била артистичен директор на редица концерти и турнета на утвърдени шведски изпълнители, сред които Зара Ларсон, която през 2016 година получи наградата на MTV Europe за най-добър нов изпълнител, а на музикалните награди „Грами“ тази година бе удостоена с най-високото отличие – певица на годината. Работата на Саша Жан-Баптист се свързва с няколко издания на песенния конкурс „Евровизия“ (2012, 2013 и 2016), а също така и с телевизионните формати в Швеция – „X Factor“ и „Swedish Idol“. От 2014 година е хореограф на някои от изпълненията в най-голямото и престижно шведско телевизионно шоу – „Мелодифестивален“.

В работата по сценичното поведение на Кристиан участва и хореографът Милен Данков, с когото изпълнителят работи както по дебютното си видео „Не си за мен”, така и по клипа на “Beautiful Mess”. Данков е сред най-успешните хореографи у нас, с дългогодишен опит в реализацията на десетки видеоклипове и сценични проекти като „Годишните музикални награди на БГ Радио”, “X Factor”, „Гласът на България” и др.

За вокалното изпълнение на „Beautiful Mess“ Кристиан се подготвя с известния български педагог Искра Милкова. За първи път двамата се срещат преди година, по време на българското издание на ”X Factor“, когато тя работи с отбора на момчетата. Искра е завършила магистратура по поп и джаз пеене в класа на доц. Стефка Оникян, както и майсторските класове на Йълдъз Ибрахимова и преподавателите в “Berkeley College of Music” Боб Столоф и Кристиан Карам. Притежава сертификат от калифорнийския Институт за вокален напредък (IVA) и е основател на вокална школа HighLight Singing Studio.

Kristian&Cesar

На песенния конкурс в Киев Кристиан Костов ще разчита на подкрепата и на трима бек вокалисти. Двама от тях са познати от миналогодишното участие на Поли Генова – австрийският изпълнител Cesàr и българският певец и R&B изпълнител BOBO (Борислав Димитров) от Symphonics. Към тях тази година се присъединява и новият вокал на група „Сленг“ – Владимир Михайлов, познат на зрителите на БНТ и от предаването „Нощни птици“.

- реклама -