Швайнщайгер

Швайнщайгер приключи с националния отбор

Бастиан Швайнщайгер прекрати кариерата си в националния отбор на Германия. Доскорошният капитан на Бундестима обяви решението си в социалната мрежа. 31-годишният полузащитник е помолил наставникът на тима Йоахим Льов повече да не му изпраща повиквателни. Като причина за решението си Швайнщайгер изтъква честите травми, които в последно време го съпътстват.

За 120 мача имах възможността да играя за родината си и да изживея моменти, които са неописуеми. Моменти на много успехи. Йоги Льов знаеше колко много значи за мен Евро 2016. Исках да спечеля титлата на всяка цена, защото от 1996 година не сме били европейски шампиони. Нещата не се получиха и аз трябва да го приема. Със спечелването на Мондиал 2014 ние постигнахме нещо историческо и емоционално, което няма да се повтори повече в кариерата ми. Затова е правилно да спра с националния отбор. Пожелавам всичко най-добро на тима за световните квалификации. Отказвам се от националния отбор, който винаги е бил като семейство за мен. Въпреки това се надявам, че ще остана свързан с отбора по един или друг начин. Бих искал да завърша с обръщение към феновете: за мен беше чест да играя за вас. Благодаря ви за всичко, което изживях с вас„, написа Швайнщайгер във Facebook.

120 мача за националния отбор

Бастиан Швайнщайгер е част от Бундестима от 2004 г. За националния отбор той има 120 мача, в които е вкарал 24 гола. 31-годишният полузащитник постигна най-големия успех на Мондиал 2014, когато изведе страната си до световния връх с изключително сърцата игра.

- реклама -