секс

Ще забравим ли за секс сцените в киното след пандемията?

Снимките на филми по света спряха поради пандемията от коронавирус. Но след като започна облекчаването на мерките, актьорите скоро може да се върнат към снимачните площадки. Само че с поредица от нови правила, свързани с физическата дистанция.

Мнозина се чудят как ще изглеждат секс сцените в бъдеще и дали изобщо ще има такива. Едно е сигурно – те няма как да се извършват от разстояние два метра.

Но именно целувката или секса е това, което очакват повечето зрители, когато двамата герои се борят един за друг.

Легендарната сцена между Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг във филма „Тетрадката“, когато пускат на воля страстта си под дъжда, нямаше да изглежда така, ако беше снимана в днешни дни.

Ами сериалът „Normal people“, в който има 41 минути секс в 12 епизода? Ако беше заснет само няколко месеца по-късно, по времето на пандемията, кой знае какви биха били тези 41 минути!

Ами ако филмовата индустрия реши да изхвърли интимните сцени напълно за известно време? Как ще се променят зрителите и кино възгледите им за секса, ако бъдат принудени да гледат актьори, които се опитват да внушат илюзията за интимност, без да се докосват наистина?!

Всички тези въпроси скоро ще намерят отговор с начало на снимките на филми по нови, следпандемични условия.

- реклама -