Кралица Елизабет Втора подаръци, Коледа

Ще провали ли карантината Коледата в Бъкингам?

Новите мерки срещу коронавируса, които ще бъдат въведени през следващата седмица, вероятно ще попречат на Кралското семейство да организира и проведе традиционните си Коледни тържества.

Това пише Дейли Мейл.

„Правилото на шестимата“, което влиза в сила от утре в Обединеното Кралство (тоест на едно място да се събират не повече от шестима души – ограничение за събиране на открито и закрито), може сериозно да попречи на грандиозните партита в имението „Сандрингам“.

Кралицата, принц Чарлз и възрастните кралски особи едва ли ще ходят до църквата публично на Коледа, но ще се насладят на семеен обяд в Сандрингам или ще вземат участие в тържествена вечеря по повод Бъдни вечер.

Вчера, когато премиерът Борис Джонсън обяви новите правила, не се ангажира да гарантира, че до Коледа те ще бъдат отменени.

Кралските особи се ползват и с особени мерки за опазване от коронавируса, които вчера Джонсън обяви – например, ако член на семейството иска да се срещне с Принц Филип или Кралицата, задължително трябва да се е самоизолирал две седмици преди това.

Обичаят на кралицата да приема около 30 души от роднините си за обяд в имението в Норфолк преди обръщението й към народа, както и традиционното отваряне на подаръци заедно в навечерието на Коледа също са застрашени.

- реклама -