„Ще предам щафетата и ще се оттегля“: Виолета Комитова няма покана да стане редовен министър

Виолета Комитова не е получила покана да остане на поста си като регионален министър и в редовното правителство. Това каза тя пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, където участва в парламентарния контрол:

Смятам да предам щафетата на новия министър и с достойнство да се оттегля от работата, която изпълнявах в последните месеци. Това каза министър Виолета Комитова пред журналисти в парламента, предаде БТА.

Министър Комитова посочи, че няма покана да остане в бъдещото ново правителство. По повод днешния протест на фирма АМ „Черно море“ АД, Комитова каза, че това е частна компания, която е работила по отсечката Чирпан – Стара Загора и има неизплатени средства от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Тази фирма е част от група фирми около десет, които са сключили договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката Чирпан – Стара Загора от АМ „Тракия“, но тези 207 млн. лв. не са били осигурени в бюджета на АПИ. За това е този протест, че на тях не са им изплатени всичките суми. Този проблем явно ще остане да се решава в бъдеще“, обясни министър Комитова.

Тя бе категорична, че регионалното министерство няма отношение с въпросната фирма, тъй като тя имала договор с държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД, а не с регионалното министерство.

Тя говори и от парламентарната трибуна по въпроси на депутатите за инфраструктурата на отсечка край село Ягодово.

Със заповед от 3 август миналата година на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството е започнато разработването на Подробен устройствен план – парцеларен план, за тези 4,8 километра. Този път ще минава в землищата на Пловдив и на селата Брезник и Ягодово, община Родопи.

Министърът каза, че в първоначалния ПУП не е включена връзката със с. Ягодово. Затова ще се прави нов ПУП – парцеларен план за обекта „реконструкция на кръстовището при с. Ягодово“.

Комитова изтъкна, че селото през последните години интензивно се развива, което налага то да бъде обвързано с обходния път, който е скоростен, а това предполага, че връзките с него са сложни пътни възли, като се очаква, че пътният възел да е на няколко нива.

Затова е направено задание за тази нова връзка, което е изпратено за съгласуване в няколко министерства, като вече е върнато становището на Министерството на околната среда. След това ще допуснем изработването на ПУП – парцеларен план за тази връзка, посочи тя и уточни, че затова не се бърза с избор на изпълнител на тези 4,8 километра, защото в обществената поръчка, обявена от предишното правителство, не е включен пътният възел при с. Ягодово.

 

 

 

- реклама -