HBO хакери откуп

Ще плати ли откуп на хакерите HBO? Нови материали на компанията бяха публикувани в интернет

Хакери публикуваха в интернет нови материали, които бяха откраднати по-рано от компютърната мрежа на телевизионния канал HBO.

За това съобщава ABC.

Както твърдят от телевизията, киберпрестъпниците продължават да изнудват ръководството на HBO да плати голяма сума в замяна на прекратяване на публикуването на материали. Този път в мрежата се оказаха неизлъчвани епизоди на няколко сериала. Най-очакваният от тях в САЩ е продължението на комедийното шоу „Обуздай ентусиазма си“ (Curb Your Enthusiasm).

АВС отбелязва, че хакерите искат от HBO многомилионен откуп, но за каква точно сума става въпрос, не се уточнява. По-рано списание Variety съобщи, че в края на юли HBO са били готови да платят 250 000 долара. По всичко изглежда, че хакерите са счели тази сума за недостатъчна. Според някои анализатори,  в крайна сметка на HBO ще им се наложи да платят.

От компанията разпространиха изявление, в което се казва, че каналът не възнамерява да преговаря с хакерите, които се опитват да привлекат вниманието към себе си, публикувайки малки части от откраднатите данни. От HBO обявиха, че не поддържат връзка с киберпрестъпниците и не смятат, че са успели да получат достъп до всички съобщения, които служителите са разменяли в мрежата.

Според оценката на АВС, хакерите със сигурност не са публикували всички материали, които имат. Те вече не веднъж публикуват информация, като вниманието на медиите беше привлечено от още неизлъчени серии от сагата „Игри на тронове“, подробности за сюжета, рейтинги и данни за актьорите. Както съобщи списанието

The Hollywood Reporter, става дума за данни, които са класифицирани като търговска тайна.

- реклама -