Цветан Цветанов Нинова мюфтийство

Ще напусне ли Цветанов парламента или която и да било друга от своите позиции?

Слухове освободиха Цветан Цветанов от неговата позиция като шеф на ПГ на ГЕРБ.

Няколко медии съобщиха тази вечер за „Велчова завера“ във вид на Изпълнителна Комисия на ГЕРБ, на която е била обсъдена оставката на втория в партията.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е стигнала до решение Цветан Цветанов да бъде освободен от задълженията като депутат и шеф на парламентарната група.

“Епицентър” дори пусна мълния, че парламентарният шеф на управляващата партия вече е подал оставка и е бил отстранен от Изпълнителната комисия на партията.

Въпреки че не е имало такова заседание, Валерия Велева описва дори кой как е гласувал – Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Томислав Дончев, Даниела Дариткова и т.н.

Цветанов ГЕРБ

Той обаче ще остане зам.-председател на партията. Ще продължи да отговаря и за структурите на ГЕРБ в страната. До решението се стигнало трудно, след дълго и трудно обсъждане.

Досегашният шеф на депутатите от ГЕРБ вероятно ще подаде оставката от Народното събрание и няма да е депутат. Ще остане като втори човек в партията и ще ръководи изборите.

Ако този ход не бъде направен, Борисов може да се раздели съвсем с Цветан Цветанов.

Освен подозренията, че атаката срещу Цветанов идва от хората около президента Румен Радев, вчера се появиха спекулации, че е вътрешнопартийна интрига.

Нито Цветанов, нито Цачева са крили някога, че са купували жилища.

Самият Цветанов реално физически живее на “Латинка” 8 от средата на миналата година. Атаката идва от т. нар. „Антикорупционен фонд„, пише „24часа“.

В който освен служители на Иво Прокопиев участва и бившият зам.-министър на Румяна Бъчварова Филип Гунев, както и нейният зет Росен Босев, журналист от “Капитал”. Факт е, че първата публикация бе на Полина Паунова в сайта “Свободна Европа”, но допълващите публикации, които придават хипотеза за нещо нередно, идват от този фонд.

Този факт подклажда спекулациите за вътрешна интрига, в която неясно защо беше набъркан Томислав Дончев.

Бойко Борисов, на конференция на ГЕРБ през януари, предупреди партийният актив, че трябва да им светне червена лампичка, за да не им светне той синя.

Слуховете въздигат Дончев в прайминистър, ако Цветанов успее да не докаже невинност.

Всичко това заради „Апартаментгейт“.

Според разследването на „Антикорупционен форум“ , цитирано от Свободна Европа, Цветан Цветанов си е купил апартамент на преференциална цена в елитен столичен квартал.

Скандалът повлече министъра на правосъдието Цецка Цачева, Вежди Рашидов и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

От всички тях обаче, само Цветанов и Рашидов не подлежат на „оставки“. На „уволнение“ подлежат само членовете на изпълнителната власт.

Големият проблем се явява Цветанов, който е не просто председател на ПГ на ГЕРБ, но и шеф на предизборния щаб на партията.

Човекът, който е №1 кадровик и човекът, който държи членската маса по страната.

Цветанов, който е в САЩ, не оповестява публично своето решение.

Това ще е така до четвъртък, когато шефът на ПГ на ГЕРБ ще бъде в София.

Това обаче няма да реши въпросът с т.нар. „апартамент гейт“.

Дали Цветанов ще подаде оставка вече няма значение. Въпросът е какви поражения е нанесла аферата на партията.

И всички хипотези, които се разглеждат…как това решава въпроса? А въпросът е: …Ще оцелее ли партията…

- реклама -