Ще можем да въвеждаме в реално време мислите си върху дисплей, без да използваме ръцете си

Интерфейс ще позволява на хората да въвеждат това, което мислят, без да се налага да използват ръцете си. Проектът е наречен brain-computer interface и за първи път беше обявен през 2017 г. на конференцията на разработчиците на компанията F8. На теория той ще работи върху очила за добавена реалност създадени от компанията, за да предложат на потребителите изживяване без използване на ръцете.

Фейсбук, съвместно със своите изследователски партньори от Калифорнийския университет в Сан Франциско, обяви първата си актуализация от години по тази смела визия.
Изследователите от проучването на Фейсбук споделят, че все още могат да разпознават само ограничен брой думи и фрази. С течение на времето твърдят, че се надяват да могат да декодират 100 думи в минута от речник с 1000 думи като същевременно поддържат процент на грешки под 17%.7585651

За първи път изследователите от UCSF успяват да отчетат мозъчната активност от участниците в изследването, докато те разговарят и почти едновременно декодират казаното на компютърен екран. В предишни проучвания, дешифрирането на думи от мозъчна дейност също е правено, но не и в реално време. Именно това е ключът към бъдещия успех на програмата за BCI.

- реклама -