виннетка

Ще има еднодневна винетка

Еднодневната винетка мина на комисия в парламента. Предложението за въвеждането й е било одобрено от депутатите в регионалната комисия на Народното събрание в един от последните дни преди празниците. Това става ясно от доклад на комисията, публикуван в интернет.
Освен еднодневната винетка, депутатите приеха и въвеждането на тримесечна. Комисията реши още и срока на валидност на стикерите да е календарният период от датата на издаването им.Предложението за въвеждане на еднодневна и тримесечна винетка е на депутати от РБ и ПФ – Петър Славов, Димитър Байрактаров, Мартин Димитров, Христиан Митев и Вили Лилков.
Те внесоха предложенията си през април. Мотивите им за въвеждане на еднодневна винетка са, че липсата й е дискриминационна спрямо шофьорите на леки автомобили по отношение на тези на товарни, за които има винетка за един ден. Спрямо тях това винетката за един ден ще улесни и преминаващите транзитно коли през страната.
За тридневната винетка реформаторите и патриотите смятат, че е нужна, за да запълни празнината между едномесечната и годишната винетка. Според вносителите тази винетка ще е полезна за хората, които пътуват по републиканската пътна мрежа с колите си само през летния сезон.
От Агенция „Пътна инфраструктура“ обаче не са съгласни с въвеждането на новите винетки.
- реклама -