смъртна присъда

Щатската прокуратура иска смъртна присъда за стрелеца от Ел Пасо

Прокуратурата в щата Тексас ще поиска смъртна присъда за стрелеца в търговския център на „Уолмарт“ в град Ел Пасо – 21-годишният американски гражданин Патрик Крусиос, съобщава АФП.

„На стрелеца е повдигнато обвинение в убийство първа степен и ще поискаме смъртна присъда“.

Това обяви щатския прокурор Хайме Еспарза заяви на пресконференция днес.

Ел Пасо, стрелец

20 души загинаха и 26 бяха ранени, сред които и деца, при стрелба в търговски център на „Уолмарт“ в град Ел Пасо, щата Тексас. Много от пострадалите са в тежко състояние.

Въпреки че първоначално медиите съобщиха за няколко задържани стрелци, полицията потвърди ареста на един. Оказа се, че е това е 21-годишният бял американец Патрик Крусиос. Преди стрелбата той е публикувал на своята страница в Туитър манифест, в който подкрепя терористичните атаки в джамии в Нова Зеландия. В манифеста Патрик казва, че с действията си защитава страната си от чуждо „нашествие“. Той също така смята, че културата и икономиката на САЩ страдат от това.

Търговският център, където се случи кървавата атака се намира в непосредствена близост до границата между САЩ и Мексико. Значителна част от неговите посетители са мексиканци, които идват в Ел Пасо, за да пазаруват.

- реклама -