Благоевград мъж самоубийство

Щастлива развръзка! Приключи драмата в Благоевград

Точно в полунощ щастливо приключи драмата с мъжа, който се бе барикадирал в дома си и заплашваше да скочи от прозореца на 4-я етаж на жилището си в Благоевград.

Към 21:30 часа пристигна спец отрядът към ОД на МВР-Благоевград. Командосите застанаха зад вратата на кухнята, където мъжът се бе затворил от петък.

В резултат на преговорите, които продължиха над 8 часа, 46-годишният Емил издейства да му пуснат тока, спрян заради неплатени сметки.

Към 21 часа той се съгласи да слезе от прозореца.

Там той прекара повече от 6 часа.

След като токът в жилището бе пуснат, Емил се прибра в кухнята.

Акцията по спасяването бе извършена под личното ръководство на новия шеф на полицията в Благоевград Николай Хаджиев, който пое поста след скандална оставка на предшественика му.

Цял ден днес психолозите разговаряха с Емил през тесен процеп на вратата, която той беше барикадирал от вътрешната страна.

Първото искане на мъжът, който заплаши, че ще скочи от прозореца на апартамента си, беше да започне работа като санитар в болницата.

След като преговарящите му „я осигуриха”, той отказа. По-късно мъжът  „разговаря с журналист с фотоапарат”, пред когото обясни какво иска.

Според специалистите мъжът не е опасен за околните. Ето защо спрямо него не бяха предприети радикални действия.

Преговарящите просто го изчакваха да се умори.

- реклама -