закуска

Шоколадът за закуска влияе добре на Вашето здраве

Вероятно всички смятате, че смелото хапване на шоколад за закуска е сред най-вредните неща според здравните експерти.

Но съвременната наука препоръчва да третирате всяка сутрин като деня след рождения Ви ден и да се наслаждавате на малко от останалата празнична торта. Е, приблизително.

Специалистът по храните Лиз Москоу обяснява пред Food Business, че консумацията на черен шоколад в ранните часове на деня е свързана с паметта и концентрацията.

„Наскоро се появи проучване на университета в Сиракуза, което обръща внимание на предимствата на тъмния шоколад, по-специално за когнитивните функции – абстрактно мислене, памет и концентрация.

Самата мисъл, че ядеш шоколад, те подготвя по-добре за работния ден. Така че кое време е по-подходящо от закуската да включите доза шоколадово изкушение в менюто си“, допълва Москоу.

закуска

Друго изследване на университета в Тел Авив показва, че десертът в сутрешното хранене спомага за намаляване на теглото.

В експеримента близо 200 възрастни в добро здраве са разпределени на случаен принцип между две диети. Те са с еднаква калорийна стойност, но с различен състав на закуската.

Двете групи губят средно по 15 килограма за 4 месеца. Но тези, които включват сладко в закуската си от 600 калории, запазват намаленото си тегло.

Хапването на шоколад в началото на деня помага хората да се противопоставят на шоколадовия глад през останалата част от времето.

закуска

Москоу добавя:

„Съчетавайки данните от двете проучвания и възможността за приемане на десерт по време на сутрешното хранене, ние предвиждаме, че закуската ще започне да изглежда по-скоро като брънч и ресторантите ще добавят десертно меню.“

Източник: Independent

- реклама -