Шоколадът, който сближава

Шоколадът ни сближава, твърди шоколатиерът Михаела Кътева. По думите ѝ „парченце шоколад увеличава нашето настроение“.

От три години Михаела има във Враца работилничка за ръчно изработван шоколад. Начинанието ѝ има словенски корени. След странстване в чужбина решила да отвори работилничка за шоколад във Враца, защото такава нямало.

Шоколадът е неизменна част от нашето ежедневие. Самата тя признава, че консумира доста шоколад и това я прави „малко по-смирена, щастлива, спокойна“.

Снимка: Архив

По какво се познава добрият шоколад?

Когато разчупваме един шоколад, трябва да пука. Когато пука, означава, че е правилно темпериран, съветва шоколатиерът.

В една шоколадова Коледа има всичко, свързано с шоколад, казва с усмивка Михаела Кътева.

„Шоколадови топки, шоколадов Дядо Мраз, ръчно изработени шоколадови  бонбони, шоколадов чипс, ядки, облети в шоколад…“

Твърди, че най-хубавият шоколад е белгийският. И пожелава – „нека животът ни бъде сладък и горчив като шоколад„.

- реклама -