Кан

Шокирани зрители напуснаха прожекцията на филма на Абделатиф Кешиш в Кан

Шокирани зрители от откровено порнографска сцена напуснаха прожекцията на филма на френския режисьор Абделатиф Кешиш „Мектуб, моя любов: Интермецо“, предаде АФП.

Скандалната лента е най-дългата, включена в конкурсната програма и е с продължителност 3 часа и 28 минути. Три четвърти от филма е ситуиран в нощни барове. В една от сцените, предизвикала напускането на зрители, бе показан 13 минутен орален секс, практикуван върху главната героиня Офели.

Преди края на прожекцията залата напусна и изпълнителката на главната роля Офели Бо. След края на лентата и самият режисьор си тръгна набързо, като каза на микрофона: „Извинявам се, че ви задържах толкова, без да ви предупредя. А сега си тръгвам!“.

Шест години след като бе удостоен със „Златната палма“ за „Животът на Адел“ и полемиките, свързани с кинотворбата, Абделатиф Кешиш отново шокира. Но сексуалните забежки не са изненадващи в творчеството на режисьора. Зрителите още помнят дългата и реалистична любовна сцена в „Живота на Адел“ и тази в другата негова творба- „Мектуб, моя любов“, първата част на представеното в четвъртък нейно продължение на кинофестивала в Кан.

Източник: БТА

- реклама -