Шок на поклонението пред кралицата: арестуваха сексманиак

Шок на поклонението пред Елизабет II беляза желанието на британските граждани да си вземат последно сбогом с кралицата.

Лондонската полиция съобщи, че две жени са станали жертви на сексуални посегателства,

докато са чакали на опашка,

за да отдадат почит на покойната кралица Елизабет Втора, предаде Ройтерс. Те са били нападнати в градинка, в която е имало и други граждани, дошли на поклонението. Извършителят е задържан и срещу него вече има повдигнати обвинения, уточнява БТА.

През последните три дни в Лондон се изви опашка от десетки хиляди граждани, желаещи да се простят с британска кралица. Нейните тленни останки ще останат в сградата на британския парламент до понеделник, когато е погребението.

В Уестминстърския дворец: 4 дни поклонение пред тленните останки на кралицата

Силите на реда казаха, че вчера 19-годишен младеж на име Адио Адешине е бил изправен пред Уестминстърския магистратски съд, след като срещу него са били повдигнати две обвинения в нарушения на заповед за предотвратяване на сексуални посегателства.

„Както са видели хората на опашката, полицейските служители са били на разположение,

реагирали са незабавно и са арестували мъжа“,

заяви представител на лондонската полиция. Той увери, че силите на реда ще продължат да гарантират сигурността на гражданите, които искат да се сбогуват за последно с Елизабет Втора.

Поклонението продължава до 19 септември. След това кралицата ще бъде погребана при тялото на починалия миналата година принц Филип.

Източник: 24 часа

- реклама -