Порше

Шофьорката, убила с мощното си „Порше“ мъж на място, е била пияна

Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата 40-годишната шофьорка, която помете кола в столицата и уби нейния водач преди няколко дни.

Тя седнала да шофира мощния джип под влиянието на алкохол, съобщават от МВР.

Жената е привлечена към наказателна отговорност за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушила правилата за движение – при платно за движение с две пътни ленти, тя е навлязла в лентата за насрещно движение без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил. Така е реализирала пътнотранспортно произшествие с насрещно движещия се лек автомобил, марка „Фолксваген”, модел „Поло. В резултат на това тя по непредпазливост е причинила смъртта на водача на фолксвагена, както и средна телесна повреда на пътника в него. Водачката на лекия автомобил, марка „Порше”, модел „Кайен Турбо С”, Р.Б. е извършила престъплението в пияно състояние.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани.

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор на Република България Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления.

- реклама -