Шофьорка се търкаля 15 метра под пътя с двете си деца, едното е с опасност за живота

Шофьорка се търкаля 15 метра под пътя с двете си деца, едното е с опасност за живота. 3-годишно дете е с опасност за живота след тежка катастрофа край маданското село Ловци.

Детето е със счупване на свода на черепа и по спешност е транспортирано до университетска клиника в Пловдив. Инцидентът е станал на остър завой.

31-годишната му майка шофирала „Ситроен С3“. В един момент губи контрол над превозното средство и излиза извън пътното платно, преминава през стръмен склон и се спира на 15 метра от платното за движение. На задната седалка на автомобила са пътували двете ѝ деца, момичета на 3 и 9 години.

Жената и другото дете са без наранявания. Взетата проба за алкохол на водачката е отрицателна. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Родители на деца, загинали при катастрофи протестираха в София

Родители и близки на деца, загинали при катастрофи от цяла България, затвориха кръстовището пред площад „Света Неделя“ в столицата за няколко минути, съобщи БНТ.

Причината – последното заседание по делото за убийството на трима младежи в катастрофа край Български извор през ноември 2020 година. След днешното заседание съдът се оттегли на съвещание. Родителите на загиналите младежи настояват за най-тежкото наказание според закона, докато защитата на обвиняемия иска условна присъда.

Протестът беше минути преди началото на последното заседание по делото. Очакванията са Върховният касационен съд да се произнесе в законовия срок.

- реклама -