катастрофа, Прохода на Републиката Смядово

Шофьорка с 2 промила алкохол блъсна кола

Жена е с наранявания след катастрофа между две коли на пътя Бургас – Айтос – София, съобщават от полицията.

38-годишна шофьорка, употребила алкохол с концентрация 2 промила блъска намиращата се пред нея кола, управлявана от 61-годишен бургазлия.

От удара е пострадала пътуващата до него жена. Тя е прегледана в болницата във Ветрен и е освободена за домашно лечение. Причината за катастрофата е несъобразена с интензивността на трафика скорост от страна на шофьорката на едната кола. От полицията уточняват, че автомобилът е бил без регистрационна табела след прекратена регистрация.

Заради употреба на алкохол пострадаха и двама карнобатлии, след като последователно преобърнаха каруците си в карнобатското село Аспарухово. Концентрацията на алкохол на двамата е съответно 1,71 и 1,91 промила. Първо се преобръща първата каруца, управлявана от 63-годишен мъж. Движещата се отзад каруца, управлявана от 46 годишен карнобатлия се блъска в първата и също се преобръща на платното за движение. Двамата водачи са с охлузвания и натъртвания по цялото тяло. Леко пострадал е и пътуващия във втората каруца 18-годишен син на водача.

- реклама -