Шофьорът от инцидента при СУ: Снимаха ме и ме качиха в социалните мрежи с клевети

Шофьорът, който снощи беше блокиран от протестиращите на кръстовището пред СУ и обвинен,че е минал през крака на протестиращ, подаде жалба срещу тях, научи bTV. 

„Срещу хората, които ме нападнаха, задържаха ме 4 часа против моята воля без да съм нарушил закона, снимаха ме и качиха в социалните мрежи с разни клевети пред цяла България“, обясни за bTV Халед Мохи.

Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ на млад мъж, който по техни думи е пострадал от съприкосновение с автомобила. Непосредствено след медицинския преглед, пострадалият младеж Асен се върна пред Софийския университет. Обясни, че колата е минала през крака му. Той разговаря с шофьора на автомобила, който му се извини за инцидента.

Стана ясно, че двамата нямат претенции един към друг. Пробите за алкохол и наркотици, които полицията направи на водача, са отрицателни, а документите му – изрядни. По думите му, движението не е било отбито от органите на реда.

Това е вторият подобен инцидент в рамките на дни. На 24 юли 19-годишно момиче пострада по време на протеста при блокирането на кръстовището между бул. “България” и “Фритьоф Нансен”.

Вероника Найденова е с лека контузия, но е ядосана на безцеремонното поведение на шофьора, който опитал да мине през нея. Тя разказа пред bTV, че шофьорът се засилил и я ударил в коленете.

- реклама -