Айтос, шофьор, ТИР
сн. БГНЕС

Шофьорът от Айтос остава под стража, носил си още дрога в портфейла

Плик с амфетамин е открит в кабината на тира, който на 11 септември помля 13 автомобила в Айтос, уби млада жена и рани шестима души. Дрогата е била в портфейла с личните документи на шофьора.

Toва съобщи в съдебна зала окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, информира „24 часа“. Самият тираджия е управлявал под въздействието на метаамфетамин, показала проба с дрегер на място.

За дрогата Кольо Иванов може да получи още едно обвинение – за притежание на високорисков наркотик.

сн. БГНЕС

„Не знаехме за наличие на наркотик в тира, но това все още нищо не доказва“, коментира в кулоарите на съда адвокат Бойчо Боев, един от защитниците на 51-годишния водач.

Бургаският окръжен съд му наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Четирима от пострадалите от тежката катастрофа продължават да са в бургаската болница. Двама от раните, на които предстоят животоспасяващи операции, са в критично състояние. Едната от тях е майка, родила дни преди инцидента

сн. БГНЕС

„Обвиняемият е знаел, че поема управление и то на тежкотоварна машина след употреба на наркотични вещества, което показва, че той е склонен да показва правовия ред“, коментира прокурор Чинев.

Справка е установила, че Иванов е системен нарушител на правилата за движение по пътищата, въпреки, че притежавал категория за професионален шофьор. Според защитата обаче най-вероятна причина за пътния инцидент е отказ на спирачките на камиона.

- реклама -