Шофьорът на камиона, убил 19-годишна на спирка, имал епилепсия

Шофьорът на камиона, който се блъсна в спирка и уби 19-годишна на пешеходна пътека имал епилепсия. Това стана ясно по време на гледането на мярката за неотклонение на 59-годишния Валентин Иванов.

2000 лева гаранция даде съдът на 59-годишния Валентин Иванов, който на 14 октомври, около 9,48 часа прегази 19-годишната Виктория. Трагедията стана  на столичния бул. „Гоце Делчев“. Причината да му бъде определена тази мярка е, че шофьорът има от 15 години епилепсия. Взимал и два вида лекарства за болестта. В края на месеца му предстоял преглед, за да получи по-висока степен на инвалидност.  Епилепсията била причинена от катастрофа.

Камион се вряза в спирка, уби 19-годишна на пешеходна пътека

19-годишната Виктория Мариева е починала от тежка съчетана травма. Миг преди да бъде ударено, момичето благодарило  с вдигане на ръка на шофьор, който му дал предимство на пешеходната пътека. Именно този водач е прекият свидетел на катастрофата.  Той видял камиона, управляван от Валентин Иванов и си помислил, че няма да може да спре на пешеходната пътека.  Свидетелят твърди, че главата му била килната настрани.

той не е имал епилептичен припадък в момента на катастрофата.

Експертиза още не е направена. Имал обаче повишена кръвна захар.

Прокуратурата научила днес за епилепсията, стана ясно от думите на прокурор Василена Анастасова. Тепърва ще се изяснява дали в това му състояние е можел да управлява камион и дали лекарствата не са му повлияли.

Докторите в „Пирогов“, откъдето шофьорът беше изписан днес, малко преди мярката, препоръчали да се лекува вкъщи, защото при катастрофата си ударил главата. Той се яви и с превръзка.

Няма основание да му бъде определена мярка домашен арест, каза съдия Александра Йорданова. Прокуратурата поиска тази мярка, но съдът прецени, че с оглед на състоянието му е по-добре да е парична гаранция. Тя трябва да бъде внесена в 15-дневен срок. Иванов ще напусне ареста незабавно днес.

Източник: 24 часа

- реклама -