Снимка: varna24.bg

Шофьорът, който помете трима на спирка, заспал зад волана след нощна смяна

21-годишният шофьор, който помете две 14-годишни момичета и мъж на 27 години на автобусна спирка във Варна, е споделил, че е заспал зад волана след нощна смяна в казиното, където работи. Това съобщи главен инспектор Петко Камбуров – началник на отдел „Пътна полиция“ в КАТ- Варна.

Едното от момичетата е в кома, в тежко състояние и с опасност за живота. Другото е настанено в болница със счупена подбедрица, а мъжът е в реанимация с две счупени подбедрици и травма на главата, и той е с опасност за живота.

Инцидентът стана тази сутрин, около 07.40 часа. Според свидетели на жестокия инцидент младият шофьор бил в абсолютен шок след случилото се и повтарял само, че спирачките са му отказали.

Младежът има шофьорска книжка от 2016-а година и няма сериозни пътни нарушения. Днес  сутринта си тръгнал от нощната смяна с колата си. След кръстовището на бул. „Владислав“ и ул. „Дрин“, в посока кварталите, колата му започнала да се движи по диагонал от крайна лява лента, през средна пътна лента и бус лентата. След това връхлетял върху чакащите на спирката пътници.

Взетите проби за алкохол и наркотици на младия мъж са отрицателни.

Пред разследващите той споделил, че е заспал зад волана. Автотехническа експертиза ще установи и изправността на служебния автомобил, тъй като втората работна версия е именно неизправност на колата. Според разследващите автомобилът е бил снабден с видеорегистратор и ще бъдат иззети материали и от други камери в района, за да се изясни точната причина за произшествието. Автомобилът не се е движил с превишена скорост и е минал плавно от крайна лява в крайна дясна лента, каза още инспектор Камбуров.

- реклама -