Шофьорът – беглец бил на амфетамини, остава в ареста за постоянно – ВИДЕО

По искане на Районна прокуратура в Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишния шофьор, който вчера бе преследван в гонка с полицията над 300 км.

Повдигнати са му обвинения за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане.

Експертизата показа, че водача е бил на амфетамини докато е разигравал полицаите

Предявено е обвинение за това, че на 17.01.2019 г., в Стара Загора и в с. Калояновец, при управление на лек автомобил марка „Пежо 307“ мъжът е не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал като осуетил извършването на полицейска проверка, блъснал е управлявания от тях патрулен лек автомобил.

Същия ден мъжът, с инициали В.С, е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества в района на пътя с. Ръжена, – с. Ягода, общ. Мъглиж.

До момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, спрямо когото са повдигнати три обвинения за умишлени престъпления, т.е. реалната опасност да се укрие е налице.

- реклама -