Шофьор заведе иск за 50 000 лв. срещу държавата заради фалшиво положителен тест за дрога

Шофьор заведе иск за 50 000 лв. срещу държавата заради фалшиво положителен тест за дрога.

Изряден шофьор се оказа два пъти в капана на фалшиво положителен тест за дрога. Ангел Зайков е с положителен резултат при направена проверка на пътя. След като

дал кръвни проби – те се оказали отрицателни.

„Имам постановление от прокурорската преписка за прекратяване на наказателното производство, което гласи, че кръвните ми проби са отрицателни. Вторият път, когато ми взеха книжката – беше доста драматично.

Защото първият път полицаите ме

посъветваха да дам кръв. Вторият път обаче ми казаха, че всъщност тестът, който ми правят, е достатъчно точен и няма нужда да давам кръв. Да не съм слушал телевизията и че всичко, което се говори за тези тестове, които се правят на пътя – е пълна измама”, разказа в ефира на „Здравей, България” Ангел Зайков.

По думите му той отишъл в КАТ,

за да си вземе книжката. „След като получих постановлението, отидох в КАТ, където ми казаха да подам документи по съответния ред. Направих го. Това беше в понеделник. Днес е четвъртък – все още нямам книжка.

Казаха ми, че връщането на документите ми

ще стане до три дни. Но все още не ми е върната книжката”, подчерта Зайков.

Адвокат Петър Бозов заяви, че клиентът му има намерение да заведе иск срещу държавата, защото заради два фалшиво положителни теста за наркотици

– той е бил близо две години без книжка.

„Клиентът ми е млад човек. Има свидетелство за правоуправление от пет години, в две от които тя му е била отнета заради грешка, което е видно от двата отрицателни кръвни теста.

Шофьорската книжка вече е необходимост

в нашето ежедневие и мисля, че държавата трябва да поеме отговорност. Видно е, че има проблем с тези тестове. Искът ни е за 50 000 лева”, подчерта юристът.

- реклама -