Шофьор с 2 промила и 5 акта уби момче на пешеходна пътека в София (Обновена)

Шофьор с 2 промила алкохол и 5 акта уби момче на 15 години, пресичало на пешеходна пътека в София. Пиян шофьор уби 15-годишно момче, пресичало на пешеходна пътека в София. Катастрофата е станала около 21,15 часа.

С 5 предишни пътни нарушения

е Петър Тодоров, който вчера пиян на 2,08 промила уби дете на пешеходна пътека в София. 37-годишният мъж е задържан заради тежката катастрофа, пише 24 часа.

Първият му акт е от 2005 година. Оттогава има още 4 нарушения, санкционирани с фиш, като само едно от тях е за превишена скорост. Всичките му глоби са платени.

Снощи около 21,15 часа Тодоров блъсна

и уби момче на 15 години. То пресичало на пешеходна пътека на кръстовището на ул. „Гурко” и ул. ”Цар Иван Шишман”, когато го ударила колата. Хората, седели на външните маси на близко заведение, видели удара. Те са разпитани като свидетели.  Тодоров бил в автомобила с жена и дете. Те също са дали показания.

Трагедия: Още подробности за инцидента в София, при който пиян шофьор помете дете

Пробата с дрегер е отчела 2,08 промила алкохол в кръвта на мъжа. Тодоров е дал и кръвна проба, чакат се нейните резултати.

По данни на МВР, в петък, при проверки на Пътната полиция в страната са установени

32-ма водачи, седнали зад волана

след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 са случаите с алкохол в кръвта над 1,2 промила, а седем водачи са шофирали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, уточняват от пресцентъра на вътрешното министерство.

Момчето е пресичало на пешеходна пътека на кръстовището на ул. „Гурко” и ул. ”Цар Иван Шишман”, когато го ударила колата. Хората, седнали на външните маси на близко заведение видели удара.

Те са разпитани като свидетели.

Колата се движел толкова бързо, че спряла на повече от 100 метра от мястото на сблъсъка. Зад волана бил мъж на 37 години. В колата с него били жена и малко дете.  Мъжът е задържан. Проверява се дали е натиснал спирачката преди или след удара.

Причините за катастрофата се изясняват. Пробата с дрегер е отечла 2,08 промила алкохол в кръвта на мъжа. Дали те ще се потвърдят или ще отпаднат, ще стане ясно утре, когато ще излезе кръвната проба.  Автомобилът остана на мястото на инцидента близо 3 часа. Малко преди полунощ той бе вдигнат.

Вижте още:

- реклама -