стотинки

Шофьор плати със стотинки глобата си за скоба

Шофьор в столицата плати със стотинки глобата си за поставена скоба, съобщи Центъра за градска мобилност на своята Фейсбук страница.

„Собственикът на автомобила е заплатил сумата от 30 лева на монети, като тя е била приета от служителите без възражения“, – посочват от ЦГМ.

До поставянето на скобата се стигнало, след като мъжът паркирал колата си на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, но отказал да си плати зона. Той бил предупреден от служителите столичната служба за градска мобилност, че за престоя на автомобила се дължи такса.

При повторна проверка на автомобила по-късно се оказало, че отново няма направено заплащане чрез талон или чрез SMS. Тогава от ЦГМ „закопчали“ автомобила.

Недоволен от скобата, мъжът започнал да нанася удари върху служебната кола на Центъра за градска мобилност, за което има направен снимков материал, който е представен на полицията. Освен това собственикът на автомобила е сигнализирал полицията, че е бил ударен от автомобила на ЦГМ, което по думите на служителите не отговаря на истината.

- реклама -