Разлог

Шофьор без книжка рани цяло семейство край Разлог

Шофьор без книжка предизвика катастрофа и рани цяло семейство край Разлог.

7-годишно момченце е прието в „Пирогов” в много тежко състояние. Детето е с политравма. То има мозъчен кръвоизлив с оток, контузия на белия дроб и счупване на двете бедра и едната подбедрица. В момента е настанено в реанимация, в безсъзнание и на командно дишане, съобщиха от пресцентъра на болницата,

Челен удар

Около 20:00 ч. снощи два автомобила се удариха челно между селата Юруково и Дагоново на пътя Разлог-Якоруда.

32-годишен водач без книжка на „Опел Корса” от с. Юруково навлиза в насрещната лента и се блъска челно в „Мазда”, в която пътува семейство с дете, също от Юруково.

Семейството пътува към болницата в Разлог, тъй като 7-годишният им син бил с високо температура – 40 градуса. При удара момченцето изхвърча от автомобила, управляван от 42-годишния му баща. Детето е транспортирано за МБАЛ-Разлог с мозъчен оток и фрактура на тазова кост. След като е интубирано, е транспортирано за детското отделение по неврохирургия на УМБАЛСМ „Пирогов”. Прието е в много тежко състояние.

При челния удар са пострадали 36-годишната майка на момченцето, баща му и водачът на „Опел”-а, предизвикал катастрофата. Двама от тях са били заклещени, наложило се е пожарникарите от Разлог да режат ламарините, за да ги извадят. И тримата обаче са с леки наранявания – комоцио и охлузни рани, настанени са в МБАЛ-Разлог.

Водачът на „Опел”-а, който освен, че е неправоспособен, лъхал и на алкохол. Взета му е кръвна проба.

- реклама -