Кристиян Шкварек, Херо Мустафа, кабинет, ПП

Шкварек за дебата за разследването на главния прокурор: Защо отсъстваха Петков и Василев

Кристиян Шкварек коментира проваления дебат за разследването на главния прокурор в Народното събрание, заради липсата на кворум.  Оказа се, че повечето депутати от ПП и ДБ по същото време са в зала „Изток“ на изслушване на компанията „Телус“, която администрира фейсбук в България. Ето какво написа той в социалната мрежа:
„Току-що в парламента бе провален дебатът за проектозакона на ДБ и ПП относно върховенството на закона и контрола над главния прокурор, поради липса на кворум.
Цял ден Надежда Йорданова от ДБ се бореше лъвски за този закон. В пост току-що обяви, че липса на кворум го е провалил и обвини липсващите депутати от „статуквото“ в коалиция „пази главния прокурор“.
Това, което пропусна да каже, и съм убеден няма да споменат и „демократичните медии“, е че от залата отсъстваха… Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и голяма част от групите на ПП и ДБ. Изглежда и те пазят вече главния прокурор. 🙂
Най-смешното е, че немалко отсъстваха, защото в този момент Калина Константинова от ПП ги занимаваше с комисия по изслушване на….Телъс. 🤣 Която комисия също се провали и нищо не излезе от нея.
Малоумната конспирация за „руските агенти от Телъс“, която се роди в недрата на демократичната общност, накрая им коства кворум за собственото предложение относно Гешев. И ги вкара в неловката позиция да трябва да се самонаричат „коалиция пази главния прокурор“.
Така става, когато политическата ти сила е заложник на най-фанатичните и шизофренични елементи от общността ти. Продължавайте да се водите по Комарницки, Глишев, „БОЕЦ“ , БЪРД и всички други клоуни в средите ви.“

- реклама -