Шишков за АМ „Хемус”: Намерихме строителен хаос, строежът на лот 2 изостава

Шишков за АМ „Хемус”: Намерихме строителен хаос, строежът на лот 2 изостава. Регионалният министър Иван Шишков направи инспекция на участък 3 от автомагистрала „Хемус“ заедно с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ и държавното дружество „Автомагистрали“.

„Намерихме строителен хаос. През последните дни направихме плащания по важни инфраструктурни обекти. Извадихме тези обекти от икономическата кома, в която бяха изпаднали”. Арх. Шишков подчерта, че е изключително чувствителен на тема срокове и качество.

Шишков за АМ Хемус: Намерихме строителен хаос, строежът на лот 2 изостава - Tribune.bg

Той отчете, че строежът на лот 2 изостава, защото е възложен последен, което на практика обезсмисля работата по лот 3.

„Сега ще искаме да бъде направена много точна сметка това забавяне до какво ще доведе. Това, на което може да разчитате от страна на новото ръководство на регионалното министерство и на „Автомагистрали“ е, че тези проекти, които са били затлачени, ще бъдат максимално бързо разгледани. Ако всичко е наред, ще бъдат одобрени“, заяви министърът.

На строителите на лот 1 и 3 на АМ „Хемус“ вече е платено, а от тези, които изграждат лот 2 се очакват още документ. Очаква се тези три участъка да бъдат построени в старите срокове.

Още по темата:

- реклама -