Caravan or convoy of trucks in line on a country highway

Шишков с предложение: Не повече от три глоби годишно за шофиране без винетка

Аз доста отдавна съм готов с решението

за с. Пролеша, но то минава през това някой от народните представители да предложи изменение в Закона за пътищата. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Предложението, което съм направил, е да има не повече от три глоби на година, уточни министърът.

Той посочи, че вече е провел разговори

по темата с народните представители на различни парламентарни групи.

„На всички стана ясно, че жителите на Пролеша са жертва на лошата комуникация. Във времето, когато решението на Министерския съвет е било единствено и само за границите на София, жителите са останали с убеждението, че в тези райони няма да плащат винетка. Несправедливо е да плащаш глоба, която ще бъде многократно по-голяма от цената на винетката“, коментира министър Иван Шишков.

„Жителите на Пролеша, а и всички други,

получили по много актове в рамките на една година, ще платят съизмерима глоба. В момента глобата е несъизмерима“, допълни той за предложението.

Жителите на Пролеша излязоха на протест днес срещу начислените многобройни глоби за шофиране без винетка.

През декември министър Иван Шишков обяви,

че юристи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ търсят начин размерът на санкциите да бъде намален.

А междувременно министърът на регионалното развитие и благоустройството съобщи още, че с решение на Министерския съвет от днес се спира забавянето на един изключително важен инфраструктурен обект – скоростният път Видин – Монтана – Ботевград.

„Считаме, че за по-малко от три години

този път ще бъде построен. Това, според мен, е важна новина, имайки предвид, че февруари 2021 г. е одобрен подробен устройствен план. Беше забавена изключително много цялата процедура“, отбеляза министър Шишков.

Той увери, че с днешното решение

забавянето ще бъде компенсирано, което е важно за развитието на Северозападния регион.

Министър Шишков благодари на служителите от Агенция „Пътна инфраструктура“, работили върху разрешаването на проблема със забавянето на проекта.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено